Izraelske snage ubile Palestinca

Današnji incident desio se blizu svetilišta koje Jevreji nazivaju Pećina patrijarha, a muslimani Ibrahimova džamija. Tu su, prema vjerovanju, sahranjeni Avram, Isak i Jakov sa svojim ženama
0 komentar(a)
Zapadna obala, izraelska vojska, Foto: Reuters
Zapadna obala, izraelska vojska, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.10.2015. 09:01h

U još jednom napadu na Zapadnoj obali, bezbjednosne snage danas su ubile Palestinca koji je nožem ranio izraelskog vojnika.

Policija je saopštila da je Izaelac lakše ranjen u glavu.

Incident se desio u gradu Hebron na Zapadnoj obali, u kojem često dolazi do nasilja. Nekoliko stotina jevrejskih naseljenika ultranacionalista živi u tom mestu u dobro čuvanim enklavama, među desetinama hiljada Palestinaca.

U Hebronu su izbijali višednevni sukobi između Palestinaca i izraelske vojske, a tu je bilo i nekoliko napada nožem Palestinaca na Izaraelce.

Današnji incident desio se blizu svetilišta koje Jevreji nazivaju Pećina patrijarha, a muslimani Ibrahimova džamija. Tu su, prema vjerovanju, sahranjeni Avram, Isak i Jakov sa svojim ženama.

U talasu nasilja od sredine septembra u Jerusalimu, na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze ubijeno je 11 Izraelaca i 57 Plestinaca, od kojih je 20 poginulo u sukobu s izraelskom vojskom, dok za ostale Izrael kaže da su u pitanju napadači.