Bajden: Ne bih pobijedio na predsjedničkim izborima

Odustajanjem od predsjedničke kampanje Bajden je uklonio veliku prepreku pred Hilari Klinton
0 komentar(a)
Džozef Bajden, Foto: Reuters
Džozef Bajden, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.10.2015. 12:22h

Američki potpredsjednik Džo Bajden, koji je prošle nedjelje okončao višemjesečna nagađanja o tome da li će se kandidovati za predsjednika, objasnio je da je odlučio da ne ulazi u trku jer "ne bi uspio da pobijedi."

U intervjuu televiziji CBS je izjavio da "ne možes da se kandiduješ za predsjednika ukoliko nisi u stanju da cijelim bićem zalegneš za to."

"Biću veoma direktan. Da sam mislio da možemo da oganizujemo kampanju kakvu naše pristalice zaslužuju riješio bih da to uradim," rekao je Bajden, prenosi AFP.

On je ujedno demantovao glasine da ga je pokojni sin Bo, koji je u maju umro od maligng tumora na mozgu, ohrabrivao da se kandiduje, rekavši da se tako nešto nikada nije dogodilo.

Odustajanjem od predsjedničke kampanje Bajden je uklonio veliku prepreku pred Hilari Klinton za nominaciju Demokratske stranke za predsjedničkog kandidata.

"Još mislim da bih bolje radio taj posao nego bilo ko drugi," naveo je Bajden, objasnivši da bi mu to bio razlog da se kandiduje a ne trka protiv Hilari Klinton.

On je ujedno rekao da nema namjeru da se kandiduje za još jednu državnu funkciju.

"Mislim da mogu da uradim mnogo više," istakao je Bajden napominjući da bi volio da pomogne u borbi protiv raka.

Bonus video: