Meksiko: Tajni agent obezbijedio vozače i skladište, zaplijenjeno 12 tona marihuane

Nije navedeno ko je organizovao posljednje prekogranično krijumčarenje droge, iako taj region većim dijelom kontroliše meksički narko-kartel Sinaloa, čiji je vođa Hoakin "El Čapo" Guzman, koji je u julu ove godine pobjegao iz strogo čuvanog zatvora
54 pregleda 0 komentar(a)
Meksiko, marihuana, Foto: Reuters
Meksiko, marihuana, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.10.2015. 07:21h

Američke vlasti zaplijenile su 12 tona marihuane i uhapsile 22 osobe pošto su otkrile jedan od najdužih kanala krijumčarenja droge između SAD i Meksika.

Tunel koji povezuje skladišta u San Dijegu i meksičkom gradu Tihuana, dužine oko 730 metara (2.400 stopa) i dubine oko devet metara (30 stopa), bio je osvijetljen i opremljen ventilacijom, kao i sistemom željezničkog saobraćaja.

Američka policija uhapsila je šest osoba u San Dijegu, gdje su zaplijenjene dvije tone marihuane, dok su meksičke vlasti uhapsile 16 osoba, a zaplijenile 10 tona droge.

Kako je navedeno u saopštenju, kanal je otkriven pošto je američki tajni agent pristao da krijumčarima droge obezbijedi vozače i skladište u zamjenu za 10.000 dolara za svaki prelaz kamiona s drogom preko granice.

Nije navedeno ko je organizovao posljednje prekogranično krijumčarenje droge, iako taj region većim dijelom kontroliše meksički narko-kartel Sinaloa, čiji je vođa Hoakin "El Čapo" Guzman, koji je u julu ove godine pobjegao iz strogo čuvanog zatvora.

Meksička policija saopštila je da su osumnjičeni za krijumčarenje droge kazali vlastima da su povezani s kriminalnom organizacijom iz meksičke savezne države Halisko.

Bonus video: