Kina: Tri dječaka ubila nastavnicu

Dječaci su pobjegli sa mobilnim telefonom i oko 2.000 juana (330 dolara) koje su uzeli od nastavnice, a uhapšeni su u ponedjeljak
3 komentar(a)
Kina, Foto: Shutterstock
Kina, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 20.10.2015. 08:39h

Tri dječaka uzrasta od 11 do 13 godina pretukla su na smrt nastavnicu da bi ukrali njen mobilni telefon i nekoliko stotina dolara, a incident se desio na jugu Kine, javili su kineski državni mediji.

Mediji navode da su se dječaci igrali u blizini osnovne škole u gradi Lijanćao u provinciji Hunan u nedjelju, kada su odlučili da opljačkaju jedinu nastavnicu koja je u to vrijeme dežurala u školi.

Dječaci su učenici druge škole, a pretukli su 52-godišnju nastavnicu drvenim palicama, zapušili joj usta odjećom i odvukli je u toalet gdje je preminula, naveli su kineski mediji.

Dječaci su pobjegli sa mobilnim telefonom i oko 2.000 juana (330 dolara) koje su uzeli od nastavnice, a uhapšeni su u ponedjeljak.

Prema navodima medija tri dječaka su "ostavljena", što znači da su im roditelji radnici koji su se odselili u industrijske kineske gradove u potrazi za poslom, a ostavili djecu u rodnim mjestima da o njima brinu drugi.

Kineska ruralna područja imaju desetine miliona ostavljene djece, a njihovo staranje postaje velika društvena briga.

Bonus video: