Hrvatska policija zaustavila izbjeglice iz Srbije

Pinoš je granični prelaz na kojem se migranti okupljaju nazvao "brana na rijeci" i dodao na "protok izbjeglica kroz Sloveniju još ne funkcioniše" i da "kapacitet nove putanje nije dovoljan"
0 komentar(a)
izbjeglice, Hrvatska, Foto: Reuters
izbjeglice, Hrvatska, Foto: Reuters
Ažurirano: 18.10.2015. 15:45h

Hrvatska policija blokirala je prolaz desetinama izbjeglica koje su pokušale da u tu zemlju uđu iz Srbije, kako bi nastavile ka zapadnoj Evropi novom rutom kroz Sloveniju, pošto je Mađarska zatvorila granični prelaz s Hrvatskom.

Izbjeglice su naišle na hrvatsku policiju na polju kukuruza na granici između Srbije i Hrvatske, kojim su prelazile od sredine septembra.

Među migrantima počela je da raste napetost, kade se policija rasporedila i zaustavila ih, a jedna grupa pokušala je da pređe granicu preko susjedne njive, prenosi AP.

Ranije danas, češki volonter u grupi za pomoć izbjeglicama, Jan Pinoš, rekao je da oko 2.000 iscrpljenih migranata, kojima ponestaju zalihe namirnica, čeka da pređe iz Srbije u Hrvatsku.

Pinoš je granični prelaz na kojem se migranti okupljaju nazvao "brana na rijeci" i dodao na "protok izbjeglica kroz Sloveniju još ne funkcioniše" i da "kapacitet nove putanje nije dovoljan".

Slovenačke vlasti saopštile su da mogu da prime 2.500 ljudi dnevno.

Bonus video: