Najplaćenija novinarka na svijetu dobija milione zbog otkaza

Njena emisija je ukinuta nakon što je iznijela komentare o nošenju maske osobe crne kože u sklopu kostima tokom praznika Noć vještica
1354 pregleda 1 komentar(a)
Megin Keli, Foto: Beta-AP
Megin Keli, Foto: Beta-AP

Megin Keli, jedna od najplaćenijih osoba u svijetu novinarstva, izgubila je posao, ali će joj biti isplaćen novac od ostatka njenog trogodišnjeg ugovora u vrijednosti od 69 miliona dolara.

To je otkrio anonimni izvor upoznat sa sporazumom između Keli i njene novinarske kuće NBC, navodeći da će, prema konačnom sporazumu, Keli od svoje medijske kuće dobiti 30 miliona dolara.

NBC podsjeća da je ova vijest uslijedila nakon nekoliko mjeseci pregovora o Kelinom ugovoru, a nakon što je u oktobru izgubila posao kao voditeljka emisije "Megin Keli Danas" (Megyn Kelly Today) na tom programu.

Njena emisija je ukinuta nakon što je iznijela komentare o nošenju maske osobe crne kože u sklopu kostima tokom praznika Noć vještica (Halloween). Keli se odmah nakon te emisije izvinila za svoj komentar, a već sljedećeg dana to je učinila i u programu, podsjeća Tanjug.

"Stranke su razriješile svoje sporove i Megin Keli više nije zaposlena na NBC-u"", saopštio je NBC. Njen premještaj sa Foks njuza (Fox News) na NBC 2017. godine bio je detaljno propraćen upravo zato što je jedna od najplaćenijih ljudi u novinarstvu, navodi se.

Bonus video: