Izraelska vojska počela da se raspoređuje po gradovima

"Bezbjednosni kabinet donio je više mjera u borbi protiv terorizma, konkretno dozvoljeno je policiji da zatvori ili uvede policijski čas u kvartovima Jerusalima u slučaju napestosti ili podsticanja na nasilje", navodi se u saopštenju kabineta Netanjahua
0 komentar(a)
Jerusalim, Foto: Shutterstock
Jerusalim, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 14.10.2015. 08:38h

Izraelska vojska saopštila je danas da je počela raspoređivanje više stotina vojnika u izraelskim gradovima, kao pomoć policiji u održavanju bezbjednosti zbog porasta nasilja.

To je početak sprovođenja mjera koje je izraelski bezbjednosni kabinet usvojio sinoć da bi se suprotstavio naletu palestinskih napada vatrenim i hladnim oružjem na izraelske civile i vojnike.

Kabinet se sastao sinoć i objavio detalje novih mjera rano jutros. Mjere uključuju dozvolu policiji da zatvori mjesta u istočnom Jerusalimu i drugdje gdje po bezbjednosnim procjenama može da dođe do napetosti ili podsticanja nasilja.

"Bezbjednosni kabinet donio je više mjera u borbi protiv terorizma, konkretno dozvoljeno je policiji da zatvori ili uvede policijski čas u kvartovima Jerusalima u slučaju napestosti ili podsticanja na nasilje", navodi se u saopštenju iz kancelarije izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

Mnogi napadači dolaze iz arapskih djelova Jerusalima, a nove mjere objavljene su poslije posebno teškog dana kada su ubijena tri Izraelca u dva napada nožem i vatrenim oružjem. Takođe su ubijena tri Palestinca, uključujući dva napadača.

U mjesec dana izraelsko-palestinskih nemira poginulo je osam Izraelaca i 27 Palestinaca.

Ministri zaduženi za bezbjednost ponovo će se sastati danas da razmatraju dodatne mjere protiv "podsticanja na nasilje".

Bonus video: