Gejts na čelu liste najdarežljivijih milijardera na svijetu

Sa Vorenom Bafetom, Gejts je pokrenuo „Obećanje davanja“, akciju koja ohrabruje bogataše da značajan dio bogatsva daju u humanitarne svrhe
2 komentar(a)
Bil Gejts, Foto: Reuters
Bil Gejts, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.10.2015. 06:31h

Lista najdarežljivijih osoba na svijetu je juče predstavljena, a na samom vrhu nema iznenađenja – Bil Gejts je i dalje na prvom mjestu.

Prema podacima Business Insider i Wealth-X, suosnivač Microsofta ima mrežu vrijednu 84,2 milijarde dolara a do sada je donirao 27 milijardi dolara.

On vodi Bil & Melinda Gejts fondaciju sa svojom suprugom, koja je čuvena po radu na polju nauke i tehnologije kako bi se unaprijedilo zdravstveno stanje u zemljama u razvoju, s ciljem da se smanji siromaštvo.

Sa Vorenom Bafetom, Gejts je pokrenuo „Obećanje davanja“, akciju koja ohrabruje bogataše da značajan dio bogatsva daju u humanitarne svrhe.

Bafet je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu u drugi najdarežljiviji. Sa mrežom vrijednom 61 milijardu dolara, Bafet je do sada dao 21,5 milijardi dolara.

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg našao se na devetom mjestu najdarežljivijih osoba, a do sada je dao 1,6 milijardu dolara. Raspolaže bogatstvom vrijednim 40,7 milijardi funti. Priključio se akciji „Obećanje davanja“.

Bonus video: