ODLOŽIO POSJETU

Netanjahu neće u Njemačku zbog tenzija u Jerusalimu

Jedna žena ranila je danas nožem Izraelca u Starom gradu Jerusalima, prije nego što je povrijeđeni izvadio pištolj i teško ranio tu ženu, navela je izraelska policija
1 komentar(a)
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Benjamin Netanjahu, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.10.2015. 15:53h

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu odložio je posjetu Njemačkoj zakazanu za sjutra zbog rastućih tenzija između Izraelaca i Palestinaca u Starom gradu Jerusalima i na Zapadnoj oblali, saopšteno je danas u Jerusalimu.

"Posjeta je odložena iz bezbjednosnih razloga", izjavio je Frans presu neimenovani izraelski zvaničnik.

Dva incidenta dogodila su se danas u Starom gradu Jerusalima i na Zapadnoj obali gdje su posljednjih nedjelja povećane tenzije između Izraelaca i Palestinaca.

Jedna žena ranila je danas nožem Izraelca u Starom gradu Jerusalima, prije nego što je povrijeđeni izvadio pištolj i teško ranio tu ženu, navela je izraelska policija.

Drugi incident se dogodio na Zapadnoj obali gdje je povrijeđen jedan mladi Palestinac u pucnjavi izraelskih naseljenika, naveo je Crveni polumjesec.

Velike tenzije vladaju nedjeljama u Hramovoj gori, trećem svetom mjestu u islamu i najsvetijem mjestu u judaizmu.

Izraelska vojska uputila je prošle nedjelje stotine vojnika na Zapadnu obalu gdje je ubijen bračni par jevrejskih naseljenika koji su se kolima vraćali kući sa svojom djecom.