Milanović: Crnoj Gori poslata poruka da ne šalje ljude na Prevlaku

Milanović je u Dubrovniku izjavio da će Mađari, ukoliko zatvore granice, morati da pucaju po ljudima da ih odvrate od prelaska
16 komentar(a)
Milo Đukanović i Zoran Milanović, Foto: Gov.me
Milo Đukanović i Zoran Milanović, Foto: Gov.me
Ažurirano: 03.10.2015. 12:35h

Premijer Hrvatske Zoran Milanović danas je u Dubrovniku izjavio da će Mađari, ukoliko zatvore granice, morati da pucaju po ljudima da ih odvrate od prelaska.

Milanović je rekao da se ne boji da će doći do potpunog zatvaranja mađarske granice bez obzira na to što Mađari već u nedjelju dovršavaju ogradu prema Hrvatskoj, dodajući kako će izbjeglice taj snop bodljikave žice "zubima pojesti", prenosi Dnevnik.hr.

Milanović je rekao kako priču o žičanoj ogradi slušaju već dvije nedjelje i istakao da to nije ograda već bodljikava žica.

"To nije ograda, to je bodljikava žica. Problem se mora riješiti u Turskoj i Grčkoj. Neko je govorio o tome da bi trebalo poslati vojsku na mađarsku granicu s Hrvatskom i Srbijom, pa neka pošalju brodove u Grčku", rekao je Milanović.

Milanović je, takođe, demantovao informaciju kako je na Prevlaku poslato 160 pripadnika specijalne policije, ustvrdivši da "HDZ širi paniku", ali i dodao kako je Crnogorcima poslata poruka da na tu granicu ne šalju ljude.

"Ovo je naša kuća i otvorićemo ona vrata koja mi odlučimo. Zasad su otvorena ona na sjeveru, ali ću štititi hrvatske interese i gledamo bar korak naprijed", rekao je on, naglasivši da se problem sa izbjeglicama može riješiti u Grčkoj i da je o tome razgovarao s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel i britanskim premijerom Dejvidom Kameronom.

Na pitanje novinara šta će Hrvatska učiniti ako Mađarska zaista zatvori državnu granicu ogradom, Milanović je odgovorio kako će ljudi "zubima pojesti taj snop bodljikave žice".

Bonus video: