Falon: Samo jedan od 20 ruskih vazdušnih udara na položaj IS

Kameron je izjavio da postoje snažni razlozi da se Britanija, koja je do sad učestvovala samo u operacijama protiv IS u Iraku, uključi u vazdušne udare koalicionih snaga u Siriji, ali da želi da se ujveri da ima dovoljnu podršku u parlamentu za usvajanje tog predloga
16 komentar(a)
Majkl Falon, Foto: Beta/AP
Majkl Falon, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 03.10.2015. 09:54h

Samo jedan od 20 ruskih vazdušnih udara u Siriji izveden je na položaje Islamske države, saopštio je danas britanski ministar odbrane Majkl Falon.

"Naši dokazi ukazuju da oni bacaju municiju bez navođenja na civilna područja, ubijajući civile i da je bacaju na snage Slobodne sirijske armije koje se bore protiv sirijskog predsjednika Bašara al Asada", rekao je Falon u intervjuu za britanski dnevni list "San".

Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je da postoje snažni razlozi da se Britanija, koja je do sad učestvovala samo u operacijama protiv IS u Iraku, uključi u vazdušne udare koalicionih snaga u Siriji, ali da želi da se ujveri da ima dovoljnu podršku u parlamentu za usvajanje tog predloga, prenio je Rojters.

Falon je kazao da akcije ruskog predsjednika Vladimira Putina komplikuju situaciju u Siriji, ali da je britanska vlada ostvarila napredak u ubjeđivanju opozicione Laburističke partije da podrži napade u Siriji.

Bilo bi moralno pogrešno to ne uraditi, istakao je Falon.

"Ne možemo da prepustimo francuskim, australijskim i američkim avionima da čuvaju naše britanske ulice bezbjednim", dodao je Falon.

Rusija od srijede izvodi vazdušne udare u Siriji, a Zapad tvrdi da su gađana uglavnom područja koja drže pobunjeničke grupe, a ne borci IS, za koje ruske vlasti kažu da su meta.

Bonus video: