SAOBRAĆAJ OBUSTAVLJEN

Prodor migranata zaustavio vozove ispod Lamanša

"Oko pola sata poslije ponoći, zbog upada oko 200 migranata u kompleks tunela, bili smo primorani na njegovo zatvaranje i obustavu putničkog i teretnog željezničkog saobraćaja, kao i na angažovanje bezbjednosnih snaga", rekla je portparolka Eurotunela
0 komentar(a)
Eurotunel, Foto: Reuters
Eurotunel, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.10.2015. 08:24h

Saobraćaj kroz tunel ispod Lamaša, koji povezuje Francusku i Britaniju, obustavljen je rano jutros nakon što je oko 200 migranata ušlo u tunel na francuskoj strani, ali je nakon više sati nastavljen, saopštila je kompanija Eurotunel koja upravlja tunelom.

"Oko pola sata poslije ponoći, zbog upada oko 200 migranata u kompleks tunela, bili smo primorani na njegovo zatvaranje i obustavu putničkog i teretnog željezničkog saobraćaja, kao i na angažovanje bezbjednosnih snaga", rekla je za Rojters portparol Eurotunela.

Manje povrede tokom prodora u tunel pretrpjelo je 10 ljudi, od kojih sedam migranata, navodi vatrogasna služba ispred tunela.

Saobraćaj je nastavljen u 8.05 sati, a teći će usporeno i sa kašnjenjima, dodala je portparol.

Ministri unutrašnjih poslova Francuske i Britanije su u avgustu potpisali sporazum u osnivanju novog komandnog i kontrolnog centra za borbu protiv bandi krijumčara migranata kroz kanal ispod Lamanša, u vrijeme kada se Evropa suočava sa najvećom izbjegličkom krizom nakon Drugog svjetskog rata.

Hiljade ljudi iz Afrike, Azije i sa Bliskog Istoka kampuju u francuskoj luci Kale u veoma lošim uslovima, a od 26. juna najmanje 13 ih je poginulo u pokušajima da pređu u Britaniju.

Preporučujemo za Vas