Kina: Nova eksplozija u gradu Ljudžou

Za sada nije poznat počinilac, prenijeli su državni kineski mediji, navodeći da se sumnja da je to učinio neki kriminalac
51 pregleda 1 komentar(a)
Kina, eksplozija, Foto: Reuters
Kina, eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.10.2015. 08:39h

Još jedna eksplozija čula se danas u južnom kineskom gradu Ljudžou, nakon što je juče u nizu eksplozija bombi iz paketa, koji su isporučeni javnim zgradama, poginulo najmanje sedam ljudi, a povrijeđeno je najmanje 51 lice.

Za sada nije poznat počinilac tih ekspozija, prenijeli su državni kineski mediji, navodeći da se sumnja da je to učinio neki kriminalac.

Zvanična agencija Sinhua navodi da je juče bilo ukupno 17 eksplozija na 13 lokacija u gradu, u pokrajini Guangsi, na jugozapadu Kine.

Eksplozije su se dogodile u bolnici, na pijaci, u supermarketu, autobuskoj stanici i vladinim zgradama, kao što su zgrada opštine, centar za kontrolu bolesti i spavaonica za službenike vlade.

Policija je okvalifikovala eksplozije kao teroristički akt, jer su se dogodile uoči kineskog Dana državnosti. Navedeno je da identifikovan jedan 33-godišnjak, M. Vei, koji živi u gradu Dapu u toj provicniji i čije hapšenje je zatraženo.

Na snimcima Kineske centralne televizije, jedan mikrobiolog je pokazao oštećene zgrade. Šef lokalne policije kazao je za tu televiziju da je riječ o krivičnom djelu i da su se eksplozivne naprave nalazile u nekoliko paketa koji su stigli poštom, prenose agencije.

Slike postavljene na internetu, pokazale su izgorjelu i propalu višespratnicu, ulice prepune stakla, cigli i drugih otpadaka.

Ostale fotografije pokazuju prevrnute automobile, povrijeđene u zavojima, položene na improvizovana nosila i oblake sivog dima, koji se diže iznad stambene četvrti.

Bonus video: