Hrvatska: Izbjeglice stalno stižu i ubrzo odlaze

Izbjeglice koje su noćas napustile Opatovac u dva voza su sa željezničke stanice u Tovarniku upućene prema Mađarskoj, potvrdila je policija
0 komentar(a)
Hrvatska, izbjeglice, Botovo, Foto: Reuters
Hrvatska, izbjeglice, Botovo, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.09.2015. 09:31h

Prema podacima policije Hrvatske, u tu zemlju je do nedjelje ušlo 73.500 izbjeglica, a u prihvatni centar u Opatovcu migranti stižu i dalje i iz njega ubrzo odlaze.

U ovaj prihvatni centar u noći između subote i nedjelje stiglo je oko 1.300 izbjeglica, a iz centra ih je otišlo 2.500, prenosi Hina.

Izbjeglice koje su noćas napustile Opatovac u dva voza su sa željezničke stanice u Tovarniku upućene prema Mađarskoj, potvrdila je policija.

Najveći broj od 1.300 pristiglih izbjeglica u Hrvatsku je ušao preko Bapske, dok je osamdesetak izbjeglica ušlo preko Tovarnika.

Na području Strošinaca, na južnom dijelu srpsko-hrvatske granice, više nema izbjeglica. Tamo ih je u subotu bilo nekoliko hiljada, međutim vozovima su svi odvezeni prema mađarskoj granici.

U prihvatnim centru u Opatovcu oko 9:30 se nalazilo oko 500 izbjeglica, a pristigla su i dva autobusa s novim izbjeglicama koje su u Hrvatsku ušle preko Bapske, sjeverno od Tovarnika.

Bonus video: