Dojče ban: Sa zahlađenjem od novembra manje izbjeglica

Od momenta otvaranja granica, "Dojče ban" prevezao je oko 130.000 izbjeglica
0 komentar(a)
Njemaćka željeznica, Foto: Beta/AP
Njemaćka željeznica, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.09.2015. 11:53h

Željeznički koncern "Dojče ban" (Deutsće Bahn) saopštio je danas da je tokom posljednje tri sedmice prevezao približno 130.000 izbjeglica i prenio ocjenu stručnjaka da će se sa zahlađenjem njihov priliv u Njemačku smanjivati.

"Naši stručnjaci očekuju da će do novembra nastupiti smanjenje (broja izbjeglica) zbog vremenskih uslova", rekao je član uprave tog koncerna Ronald Pofala za "Rajniše post", dodajući da bi njihov broj mogao od narednog proljeća ponovo da se povećava.

Ističući da su izbjeglice izuzetno miroljubive, Pofala je rekao da je od momenta otvaranja granica "Dojče ban" prevezao sa blizu stotinu specijalnih vozova oko 130.000 izbjeglica.

Savezna vlada obećala je preuzimanje troškova, prenio je TAS S.

Ruska agencija podsjeća da na hiljade izbeglica nastavlja da stiže u Njemačku i da je pojedinim danima ove sedmice stizalo i po 3.500 njih.

Zbog kontrolisanja njihovog priliva Njemačka je na granici sa Austrijom obnovila kontrole, a strance koji žele da podnesu zahtjev za azil pregledaju ljekari i nadležne službe upućuju u različitim pravcima, u zavisnosti od mogućnosti određenih regiona, navodi TAS S.

Bonus video: