Slovenija zabrinuta zbog stanja na granici Hrvatske i Srbije

Po mišljenju slovenačkog premijera, s jedne strane je važno da se na granici Srbije i Hrvatske može kontrolisati i odgovarajuće savladati protok izbjeglica i migranata, a isto tako je važno da i Srbija sarađuje sa Hrvatskom u regulisanju protoka izbjeglica odnosno migranata i time pomogne Hrvatskoj
0 komentar(a)
Miro Cerar, Foto: Reuters
Miro Cerar, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.09.2015. 19:22h

Slovenački premijer Miro Cerar izrazio je danas zabrinutost zbog događaja na hrvatsko-srpskoj granici povodom povećanog dolaska izbjeglica, odnosno migranata.

On je ocijenio da je neophodno da napetosti popuste i da se obezbijedi ponovno uspostavljanje uobičajenog protoka saobraćaja, uključujući i teretni.

Po mišljenju slovenačkog premijera, izraženog u današnjem saopštenju, s jedne strane je važno da se na granici Srbije i Hrvatske može kontrolisati i odgovarajuće savladati protok izbjeglica i migranata, a isto tako je važno da i Srbija sarađuje sa Hrvatskom u regulisanju protoka izbjeglica odnosno migranata i time pomogne Hrvatskoj.

Slovenački premijer je danas pozdravio dogovor oko izbjeglica postignut na samitu EU u Briselu o kojem opširno izvještavaju današnji mediji, a list Delo u komentaru kaže da "Unija u spoljnopolitičkoj oblasti djeluje kao patuljak".

Bonus video: