Papa u "kolijevci" kubanske revolucije: Postoji još jedna revolucija

"Duša kubanskog naroda je iskovana u bolu i lišavanju koji nijesu uspjeli da poljuljaju njenu vjeru u Boga. Naša revolucija prolazi kroz nježnost, saosjećanje i vodi nas da služimo druge", rekao je papa Franjo
4 komentar(a)
Papa Franjo, Kuba, Foto: Beta-AP
Papa Franjo, Kuba, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 22.09.2015. 15:32h

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo poručio je u Santijago de Kubi, kolijevci kubanske revolucije, da postoji još jedna revolucija, a to je pomirenje.

On je rekao da je to pomirenje zasnovano na hrišćanskoj vjeri koja je generacijama pomogla u prevazilaženju patnje i u jačanju duha.

Papa je tokom besjede na misi u gradskoj katedrali rekao da treba "štititi svoje korijene i identitet kako se ne bi krenulo stazama očaja".

"Duša kubanskog naroda je iskovana u bolu i lišavanju koji nijesu uspjeli da poljuljaju njenu vjeru u Boga. Naša revolucija prolazi kroz nježnost, saosjećanje i vodi nas da služimo druge", rekao je Franjo.

Poslije Kube, poglavar Rimokatoličke crkve ide u desetodnevnu posjetu SAD, gdje će biti prvi papa koji će se obratiti američkom Kongresu.

Posjeta Kubi, kako se ocjenjuje, posebno je važna jer je papa Franjo lično doprinio otopljavanju odnosa SAD i Kube koje su nedavno ponovo uspostavile diplomatske odnose poslije 50 godina.

Bonus video: