Gabrijel "udara" Mađarsku: Oni koji ne dijele evropske vrijednosti, neće dobiti novac

"Ukoliko se ovako nastavi, onda je Evropa u opasnosti, mnogo više ugroženija nego li finansijskom krizom zbog grčke krize", rekao je Gabrijel
2 komentar(a)
Zigmar Gabrijel, Foto: Beta-AP
Zigmar Gabrijel, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 18.09.2015. 10:04h

Zemlje koje ne dijele evropske vrijednosti kao što su ljudsko razumijevanje i solidarnost, ne mogu da računaju da će dobiti novčanu pomoć od Evropske unije, rekao je ministar ekonomije Njemačke Zigmar Gabrijel.

On je rekao da, dok Njemačka otvara sportske hale, barake i stanove za porodice izbjeglica, druge zemlje "podižu bodljikavu žicu na svojim granicama i zatvaraju kapije".

"Evropa je zajednica koja svoje vrijednosti bazira na ljudskom razumijevanju i solidarnosti. Oni koji ne dijele naše vrijednosti ne mogu računati da će od nas dobijati novac", rekao je Gabrijel u intervjuu za list Bild.

Taj njegov komentar, navodi Rojters, prikriveni je „udarac“ Mađarskoj koja je podigla ogradu na granici sa Srbijom i gradi je na granici sa Hrvatskom kako bi spriječila izbjeglice koje bježe od rata u Siriji, Iraku, Avganistanu i drugim mjestima, da dođu do Evrope.

"Ukoliko se ovako nastavi, onda je Evropa u opasnosti, mnogo više ugroženija nego li finansijskom krizom zbog grčke krize", rekao je Gabrijel.

Bonus video: