Želio novac samo za sebe: Ženi prećutao dobitak na lutriji i tražio razvod

Da stvar bude zanimljivija, ona je na razvod pristala nakon što je Liu pristao da riješ sve njihove zajedničke dugove, što mu u novoj situaciji nije bilo teško
53 pregleda 4 komentar(a)
Juani, Foto: Shutterstock
Juani, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.09.2015. 10:37h

Nakon što je saznao da je osvojio džek pot, Kinez Liu Xiang to nije uzbuđeno saopštio svojoj supruzi, već se iskrao iz kuće i otišao da traži razvod.

Odlučio je kako bi bilo u redu da sav novac zadrži samo za sebe, iako je bio u braku. On je na kineskoj lutriji osvojio 4,6 miliona juana što je oko 638.000 eura

Samo dan nakon što su se i službeno razveli lukavi je Liu je otišao po dobitak, piše britanski Independent.

Da stvar bude zanimljivija, ona je na razvod pristala nakon što je Liu pristao da riješ sve njihove zajedničke dugove, što mu u novoj situaciji nije bilo teško.

Njegova sada već bivša supruga za to je saznala nakon što ju je nazvao zajednički prijatelj i čestitao joj na dobitku. U tom trenutku postalo joj je jasno zašto je njen bivši suprug želio razvod, pa je odlučila da ga tuži.

U tome je i uspjela. Sud je naredio njenom suprugu da bivšoj ženi isplati trećinu dobitka. On se pak cijelo vrijeme pravdao kako je dobitak "sasvim slučajno" pokupio dan nakon razvoda.

Njihova bračna idila, javlja South China Morning Post, raspala se još 2013. godine kada je Liu počeo "muljati" s bivšom ženom.

Bonus video: