Keri: Rusija predložila razgovore "vojske sa vojskom" o situaciji u Siriji

sošijejted pres javlja da je američki državni sekretar precizirao da mu je Lavrov rekao da je Rusija "samo zainteresovana za borbu protiv Islamske države u Siriji" i naveo da Bijela kuća, Pentagon i Stejt department sada razmatraju predlog Moskve
0 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Reuters
Džon Keri, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.09.2015. 19:25h

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da je Rusija predložila održavanje razgovora "vojske sa vojskom" o situaciji u Siriji i da administarcija "vaga" ponudu Moskve.

"Rusi su predložili da imamo razgovore vojske sa vojskom i konferenciju o konfliktu", rekao je Keri novinarima dan poslije telefonskog razgovora sa ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovom, prenijela je agencija Frans pres.

Asošijejted pres javlja da je američki državni sekretar precizirao da mu je Lavrov rekao da je Rusija "samo zainteresovana za borbu protiv Islamske države u Siriji" i naveo da Bijela kuća, Pentagon i Stejt department sada razmatraju predlog Moskve.

Keri je naveo da se on zalaže za takvu ideju, ističući da SAD žele "jasnu sliku" o tome kakve su namjere Rusije u Siriji, poslije nedavnog njihovog vojnog prisustva tamo.

Bonus video: