Džimi Karter primio drugu dozu lijeka protiv raka

Karter se našalio da su mu bile potrebne tri nedjelje da nauči hemijsko ime lijeka (pembrolizumab) i dodao da je zahvalan doktorima koji su smanjili količinu vode koju mora da popije svakog dana
2 komentar(a)
Džimi Karter, Foto: Beta/AP
Džimi Karter, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.09.2015. 10:49h

Bivši američki predsjednik Džimi Karter, koji se liječi od raka, rekao je da je primio drugu dozu lijeka od planirane četiri, mjesec dana pošto je otkrio da se bolest proširila na njegov mozak.

Devedesetogodišnji Karter povukao se sa posla u organizaciji za ljudska prava Centar Karter (The Carter Center) koju je osnovao nakon napuštanja Bijele kuće.

Karter je rekao da nije osjetio "dejstva bolesti" pošto je primio drugu dozu lijeka.

"Saznaćemo kasnije koji su pozitivni efekti", izjavio je on.

Karter se našalio da su mu bile potrebne tri nedjelje da nauči hemijsko ime lijeka (pembrolizumab) i dodao da je zahvalan doktorima koji su smanjili količinu vode koju mora da popije svakog dana.

Komentarišući rat u Siriji, Karter je kazao da je to glavni razlog velikog broja zahtjeva za azil u evropskim zemljama. On je apelovao na američke zvaničnike da se ujedine sa Iranom i Rusijom kako bi prekinuli sukob, kao i da budu velikodušni i ponude utočište izbjeglicama.

"Ne postoji lak odgovor na to", rekao je bivši američki predsjednik.

Bonus video: