Kineski vojnici moraju i na časove folklora

Njihov posao nisu samo borbe, dodaje se, već hiljade drugih aktivnosti koje su sprovedene u posljednjih pet godina po tamošnjih sela “kako bi se pojasnila etnička i vjerska politika partije... i negirale glasine”
1 komentar(a)
Kina vojska, Foto: Beta/AP
Kina vojska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 16.09.2015. 06:07h

Kineska vojska počela je da podučava svoje vojnike u pokrajini Sinđijang tradicionalnim plesovima kao dio plana poboljšanja odnosa sa tamošnjim manjinskim narodima, saopštila je danas vojska.

Stotine ljudi su ubijene u nasilju u ovoj pokrajini u posljednjih nekoliko godina. Vlada za nemire krivi islamiste koji žele da proglase nezavisnu državu Istočni Turkestan za manjinske Ujgure.

Kineske snage u Sinđijangu, koja se nalazi na granici sa centralnom Azijom, Pakistanom, Indijom i Avganistanom, nalaze se u “središtu oluje” sukoba sa militantima i separatistima, saopšteno je iz Komunističke partije Kine.

Njihov posao nisu samo borbe, dodaje se, već hiljade drugih aktivnosti koje su sprovedene u posljednjih pet godina po tamošnjih sela “kako bi se pojasnila etnička i vjerska politika partije... i negirale glasine”.

Vojnici su takođe pokušali da se približe tamošnjem narodu učeći jezik, narodne pjesme i plesove kako bi “se sprijateljili sa manjinskim masama”.

“Direktnom komunikacijom možemo povećati etničko jedinstvo”.

Bonus video: