Meksički turisti ranjeni u Egiptu, tvrde da ih je napao avion

Meksička zvaničnica je rekla da su egipatski zvaničnici obećali "ekspeditivnu i dubinsku istragu", na čijem čelu će biti premijer lično
2 komentar(a)
Hezbolah bespilotna letjelica, Foto: AP
Hezbolah bespilotna letjelica, Foto: AP
Ažurirano: 14.09.2015. 16:48h

Turisti iz Meksika koje je jutros greškom napala egipatska vojska, ispričali su danas ambasadoru svoje zemlje u Kairu da su se našli na meti avionskog napada.

To je izjavila sekretarka za spoljne odnose Meksika Klaudija Ruis Masje (Claudia Ruiz Massieu) i potvrdila da su u napadu poginula dva turista, a šestoro je ranjeno.

Ruiz Masje je rekla na konferenciji za novinare u Meksiko Sitiju da su ranjeni Meksikanci "nastradali u vazdušnom napadu bombama koje su bačene iz jednog aviona i (nekoliko) helikoptera".

Vršilac dužnosti egipatskog ministra spoljnih poslova Sameh Šukri razgovarao je danas sa Klaudijom Ruiz Masje i objasnio joj da su se turisti našli u zabranjenoj zoni gdje vojska i policija tragaju za naoružanim ekstremistima koji, kako je rekao, koriste ista vozila u kakvim su bili i turisti.

Meksiko je poslao Egiptu diplomatsku notu u kojoj se izražava "veliko zaprepašćenje" i zahtjeva istragu, a napad je osudio i predsjednik Maksika Enrike Pena Nijeto.

Meksička zvaničnica je rekla da su egipatski zvaničnici obećali "ekspeditivnu i dubinsku istragu", na čijem čelu će biti premijer lično.

Jutros je saopšteno da je tokom pustinjskog safarija na zapadu Egipta poginulo 12 Mekiskanaca i Egipćana, a desetoro je ranjeno.

Ranjenike je u bolnici u Kairu posjetio vršilac dužnosti premijera, Ibrahim Mehleb.

Bonus video: