AUTOBUSI PREBUKIRANI

Mađarska: Migranti pristižu, prihvatni centri puni

Tokom jučerašnjeg dana na teritoriji Mađarske registrovana su 3.023 ilegalna prelaska granice
0 komentar(a)
migranti, Mađarska, Foto: Reuters
migranti, Mađarska, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.09.2015. 12:00h

U Mađarskoj je tokom noći 20 autobusa prebacilo izbjeglice iz sabirnog u prihvatne centre, a autobusi sa jutros ukrcanim izbjeglicama ne mogu da krenu, jer su prihvatni centri trenutno prebukirani i čeka se da se za njih oslobode mjesta, javila je državna televizija M1.

Njihov reporter sa lica mesta izvještava da je naglo porastao broj dolazaka izbjeglica iz pravca Srbije, kako autobusima, tako i taksi i običnim vozilima.

Tokom jučerašnjeg dana na teritoriji Mađarske registrovana su 3.023 ilegalna prelaska granice, protiv 13 osoba je pokrenut postupak zbog krijumčarenja ljudi, protiv dvije zbog falsifikovanja isprava, saopštila je jutros Policija Mađarske.

Najviše izbjeglica registrovano je na teritoriji pogranične Županije Čongrad - 2.818 u 50 grupa, uključujući i 732 djeteta, a najviše njih registrovano je u okolini Reskea, a uglavnom se radi o izbjeglicama iz Sirije, Avganistana i Pakistana.

Na teritoriji ove županije samo tokom jučerašnjeg dana pokrenut je postupak protiv 12 krijumčara ljudi, među kojima je i jedan državljanin Srbije.

Njega je na auto-putu M5 u okolini Domaseka zaustavila policijska patrola, a u njegovom automobilu se nalazilo četvoro izbjeglica iz Sirije koje je namjeravao prebaciti u Austriju.

Državljanin Srbije je u pritvoru, dok su državljani Sirije predati u nadležnost imigracionih organa.

Preporučujemo za Vas