Mađarska: Auto naletjelo na izbjeglice, jedna osoba stradala

Do nesreće je došlo sinoć nešto prije ponoći kada je putnički automobil naletio na tri osobe iz grupe izbjeglica koje su se kretale pješke putem u pravcu Segedina
65 pregleda 0 komentar(a)
Mađarska migranti, Foto: Reuters
Mađarska migranti, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.09.2015. 10:31h

Izbjeglica koja je sinoć u saobraćajnoj nesreći teško povrijeđena kod Reskea preminula je danas u bolnici, saopštila je mađarska policija.

Ta osoba je bila u životnoj opasnosti, a još dvije su teško povrijeđene nakon što je sinoć u okolini Reskea jedan putnički automobil naletio na grupu izbjeglica.

Kako je ranije saopštila mađarska policija, do nesreće je došlo sinoć nešto prije ponoći kada je putnički automobil naletio na tri osobe iz grupe izbjeglica koje su se kretale pješke putem u pravcu Segedina.

Policija radi na rasvjetljivanju ovog slučaja.

Prema navodima televizije M1, i tokom noći su na srpsko-mađarsku granicu pristizali autobusi iz pravca Subotice, a procjena je da je samo tokom prethodne noći "zelenu granicu" dvije zemlje prešlo više stotina izbjeglica.

Svi oni se usmjeravaju ka Sabirnom centru, koji je ovog jutra bio gotovo prazan nakon štu su prethodno izbjeglice autobusima prebačene u prihvatne centre.

Na području pogranične Županije Čongrad, prema podacima mađarske policije, tokom jučerašnjeg dana je registrovan rekordan broj izbjeglica - 3.011 je ilegalno prešlo granicu Srbije i Mađarske, a među njima je bilo 661 dijete.

Najveći broj izbjeglica registrovan je u okolini Reskea, a među njima najviše ih je bilo iz Sirije, Avganistana i Pakistana.

Na teritoriji čitave Mađarske juče je registrovan 3.321 ilegalni prelazak granice, a protiv 20 osoba, među kojima je bilo i državljana Srbije, pokrenut je postupak zbog krijumčarenja ljudi, kao i tri postupka zbog falsifikovanja dokumenata.

Bonus video: