Klinton: Iranu sankcije i za najmanja kršenja sporazuma

"Treba da očekujemo da će Iran testirati narednog predsjednika. Oni će željeti da vide koliko daleko mogu da idu u zaobilaženju pravila", rekla je Klinton u Vašingtonu
3 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2015. 15:04h

Kandidat Demokratske stranke Hilari Klinton izjavila je danas da bi kao predsjednik SAD uvela sankcije Iranu za najmanja kršenja nuklearnog sporazuma, kao i da bi preduzela vojnu akciju, ako bi Iran pokušao da dođe u posjed nuklearnog oružja.

"Treba da očekujemo da će Iran testirati narednog predsjednika. Oni će željeti da vide koliko daleko mogu da idu u zaobilaženju pravila", rekla je Klinton u Vašingtonu.

Klinton je kazala da će zadržati sadašnju poziciju protiv iranskog nepoštovanja sporazuma i pojasnila:

"To znači sankcije čak za male prekršaje", preneo je Rojters.

Iranski vrhovni vjerski vođa, ajatolah Ali Hamnei, izjavio je ranije danas da neće dopustiti da se sa SAD pregovara o bilo čemu drugom osim o nuklearnim pitanjima, što je u julu ove godine rezultovalo postizanjem sporazuma sa svjetskim silama.

Hamnei, koji ima konačnu riječ o svim državnim pitanjima u Iranu, rekao je da zvanični Vašington traži da se pregovara o većem broju tema u nastojanju da zvaničnom Teheranu nametne sopstvenu politiku.

Bonus video: