Direktorka CIA predstavila Trampu zaključke o ubistvu Kašogija

Portparol američkog Ministarstva vanjskih poslova Robert Paladino je rekao da SAD sada čekaju detaljnu saudijsku istragu o ubistvu
0 komentar(a)
Đina Haspel, Foto: Reuters
Đina Haspel, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.10.2018. 07:26h

Direktorka američke Centralne obavještajne agencije (CIA) Đina Haspel predstavila je predsjedniku SAD, Donaldu Trampu zaključke poslije posjete Turskoj gdje je ubijen saudijski novinar Džamal Kašogi, saopšteno je u Vašingtonu.

Haspel je Trampu predstavila "zaključke i analize putovanja u Tursku", izjavio je kasno sinoć portparol američkog Ministarstva vanjskih poslova Robert Paladino koji nije želio da iznese druge detalje.

Direktorka CIA je ove nedjelje posjetila Tursku kako bi sa tamošnjim zvaničnicima razgovarala o okolnostima ubistva Kašogija u saudijskom konzulatu u Istanbulu.

Turski mediji prenijeli su da je obavještajna služba u Ankari podijelila s Haspel elemente prikupljene tokom istrage, među kojima se pretpostavlja da je i audio snimak na kojem se navodno čuje kako je Kašogi ubijen.

Paladino je rekao da SAD sada čekaju detaljnu saudijsku istragu o ubistvu.

Rijad je u prvoj reakciji saopštio da je Kašogi napustio konzulat, da bi kasnije pod međunarodnim pritiskom naveo da je novinar izgubio život u tuči u konzulatu. Turski mediji su prije toga prenijeli da je novinar mučen prije smrti.

Bonus video: