OKRUG KAMBIA

U Sijera Leoneu potvrđena tri nova slučaja ebole

Svi koji su zaraženi bili su u kontaktu sa ženom koja je 28. avgusta umrla u sjevernom okrugu Kambia
0 komentar(a)
ebola, Foto: Reuters
ebola, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.09.2015. 06:01h

Šef nacionalnog centra za liječenje ebole u Sijera Leoneu izjavio je da su registrovana tri nova slučaja ebole u dijelu zemlje u kojem je krajem avgusta ove godine umrla jedna 67-godišnja žena, čime se broj novih slučajeva popeo na četiri.

Alfred Palo Konteh rekao je su nova tri slučaja ebole potvrđena juče. Četvrta osoba koja je oboljela od ebole registrovana je 5. septembra i svih četvoro oboljelih se nalaze na liječenju.

Prema njegovim riječima, svi koji su zaraženi bili su u kontaktu sa ženom koja je 28. avgusta umrla u sjevernom okrugu Kambia. Da je bila pozitivna na virus potvrđeno je svega nekoliko dana nakon što je bolnicu napustio pacijent za kojeg se vjerovalo da bi mogao biti posljednji slučaj ebole u Sijera Leoneu.

U epidemiji ebole koja se od kraja 2013. godine proširila Gvinejom, Liberijom i Sijera Leoneom, na zapadu Afrike, umrlo je ukupno 11.300 ljudi. U Sijera Leoneu broj žrtava bio je 4.000. Vjeruje se da je smrtonosnim virusom koji izaziva visoku temperaturu, jake bolove i krvarenje ukupno bilo zaraženo 28.000 ljudi.