POMOĆ STUDENTIMA SLABIJEG MATERIJALNOG STANJA

Blumberg donirao 1,8 milijardi dolara Univerzitetu Džon Hopkins

Univerzitet u Baltimoru je saopštio da je ovo najveća donacija nekoj obrazovnoj insituciji u SAD i da će zahvaljujući tome od jeseni ukinuti studentske kredite i ponuditi stipendije koje ne moraju da se vrate
0 komentar(a)
majkl blumberg, Foto: Reuters
majkl blumberg, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.11.2018. 19:44h

Bivši gradonačelnik Njujorka Majkl Blumberg poklonio je Univerzitetu "Džon Hopkins" 1,8 milijardi dolara za jačanje finansijske pomoći studentima koji dolaze iz porodica slabijeg materijalnog stanja.

Univerzitet u Baltimoru je saopštio da je ovo najveća donacija nekoj obrazovnoj insituciji u SAD i da će zahvaljujući tome od jeseni ukinuti studentske kredite i ponuditi stipendije koje ne moraju da se vrate.

Blumberg, bivši student tog univerziteta, rekao je da očekuje da će ova donacija omogućiti univerzitetu da ponudi velikodušnije stipendije i smanji teret duga diplomcima, piše Tanjug.

"Amerika se pokazuje u najboljem izdanju kada nagrađujemo ljude na osnovu kvaliteta njihovog rada, a ne dubine džepa. Onemogućavanje studentima da pohađaju koledž na osnovu njihove mogućnosti da plate školovanje ugrožava jednake mogućnosti", poručio je Blumberg.

Blumberg (76) je jedan od najbogatijih ljudi na svijetu. Završio je "Hopkins" 1964. godine, gradonačelnik Njujorka je bio od 2002. do 2013. godine, a američki mediji pišu da bi mogao i da se kandiduje za predsjednika 2020. godine.

Preporučujemo za Vas