Najmanje 20 civila poginulo u bombardovanju kod Damaska

Najmanje 100 osoba, uglavnom civila, poginulo je prije nedjelju dana u vazdušnim napadima sirijskog režima na jednu pijacu u gradu Duma pod kontrolom sirijskih pobunjenika
0 komentar(a)
Damask, Sirija, Foto: Reuters
Damask, Sirija, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2015. 16:44h

Najmanje 20 civila poginulo je danas i nekoliko desetina njih je povrijeđeno u bombardovanju sirijskih snaga na Dumu, kod Damaska, nedjelju dana poslije sličnog napada u kojem je poginulo 100 ljudi, saopštila je sirijska opoziciona Opservatorija za ljudska prava.

"Ima najmanje 20 ubijenih, ali će bilans biti veći jer ima najmanje 200 povrijeđenih i nestalih ispod ruševina zgrada koje su se srušile u vazdušnom napadu", rekao je direktor opservatorije Rami Abdel Rahman, a prenose svjetske agencije.

Najmanje 100 osoba, uglavnom civila, poginulo je prije nedjelju dana u vazdušnim napadima sirijskog režima na jednu pijacu u gradu Duma pod kontrolom sirijskih pobunjenika.

Opservatorija je navela da su se četiri zgrade srušile dok video snimci na društvenim mrežama pokazuju haos koji vlada u tom gradu.

Duma se nalazi oko 13 kilometara sjeveroistočno od Damaska i dvije godine je pod kontrolom sirijskih pobunjenika. Sirijske snage redovno bombarduju taj grad.

Bonus video: