Nema više tajnih zadataka: Policajci spavali sa prostitutkama

U zvaničnom saopštenju policije, navodi se da se sprovodi puna revizija slučaja, ali već sada se nagađa da će istraga biti teško sprovodiva, jer su jedini dokazi audio formata, koji nisu mjerodavni na sudu
89 pregleda 13 komentar(a)
prostitucija, Foto: Shutterstock
prostitucija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.08.2015. 11:39h

Policija Mineapolisa suspendovala je sve policajce koji su bili na tajnom zadatku suzbijanja prostitucije. Razlog ovakvog čina je da je većina policajaca zapravo upražnjavala seks sa osumnjičenima.

U zvaničnom saopštenju policije, navodi se da se sprovodi puna revizija slučaja, ali već sada se nagađa da će istraga biti teško sprovodiva, jer su jedini dokazi audio formata, koji nisu mjerodavni na sudu.

"Policija razmatra sve solucije", izjavio je šef policije Mineapolisa, Džejn Hart i dodao "Jedno je sigurno dok traje istraga neće biti tajnih zadataka policije u cilju razotkrivanja prostitucije".

Na meti policije su bili saloni za masažu, za koje se sumnja da su bili paravan za pružanja usluga prostitucije.

U audio snimcima se čuje kako policajci pitaju za usluge, ali umjesto privođenja, gotovo svi koji su bili na zadatku su "išli do kraja".

"Nadam se da će policijska uprava grada konačno zaustaviti angažovanje i flagrantno ponašanja svojih pripadnika, koji imaju seksualne odnose u cilju svoje istrage", izjavio je advokat Džefri Din, koji je predstavljao optužene radnice salona za masažu.

"Žene koje se bave prostitucijom su ugrožene i traumatizovane. One su često bile žrtve fizičkog i seksualnog zlostavljanja i dolaze iz najsiromašnijeg sloja društva. Policijski predstavnici svojim ponašanjem samo produbljuju traumu.", rekao je Din.

Bonus video: