Tajlandska policija napreduje u istrazi bombaškog napada

Suvari je rekao da je na osnovu televizijskih snimaka utvrđeno kojim putem je osumnjičeni došao i otišao od mjesta napad
0 komentar(a)
Bangkok, Foto: Reuters
Bangkok, Foto: Reuters
Ažurirano: 22.08.2015. 10:09h

Tajlandske vlasti saopštile su danas da je bezbjednosna situacija u Bangkoku stabilizovana, ali su pozvale građane da budu oprezni i obrate pažnju na sumnjive pakete.

Pukovnik Vintaj Suvari, portparol Nacionalnog savjeta za mir i poredak, vojne hunte koja je na vlasti u Tajlandu, izjavio je da je ostvaren napredak u istrazi bombaškog napada u centru Bangkoka i pozvao građane da ne šire glasine po društenim mrežama.

Suvari je rekao da je na osnovu televizijskih snimaka utvrđeno kojim putem je osumnjičeni došao i otišao od mjesta napada.

Policija je u petak utrostručila nagradu za informaciju koja bi dovela do hapšenja napadača i ona sada iznosi tri miliona bata (84.000 dolara), prenosi Bi-Bi-Si.

U eksploziji u prometnom dijelu tajlandske prijestonice u ponedeljak, 17. avgusta, poginulo je 20 ljudi. Dan kasnije desila se još jedna eksplozija na pristaništu na rijeci Čao Praja, ali tada niko nije povrijeđen.

U međuvremenu su se pojavili novi snimci s kamera za nadzor, na kojem se vidi muškarac kako baca paket u vodu. Policija je saopštila da traži čovjeka sa snimka radi ispitivanja, ali da još nije donijela nikakve zaključke.

Bonus video: