Eksplozija u Kairu, ranjeno 29 ljudi

Od detonacije oštećena je fasada zgrade, a na mjestu eksplozije u Šubra al-Kaimi su protivpožarne ekipe, hitna pomoć i policija
83 pregleda 0 komentar(a)
Egipat, Kairo, Foto: Reuters
Egipat, Kairo, Foto: Reuters
Ažurirano: 20.08.2015. 10:26h

Najmanje 29 osoba je ranjeno, od kojih šest policajaca, u eksploziji postavljenoj u atomobil kod jedne od zgrada bezbjednosnih službi i suda u sjevernom predgrađu Kaira, javile su agencije, pozivajući se na bezbjednosne izvore.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad.

Vlasti navode da je naprava velikog kapaciteta detonirana daljinski.

Od detonacije oštećena je fasada zgrade, a na mjestu eksplozije u Šubra al-Kaimi su protivpožarne ekipe, hitna pomoć i policija.

Od eksplozije se napravio krater, a okolni automobili su izgorjeli, navodi Rojters.

Krajem juna i početkom jula u Kairu su se dogodila dva teroristička napada, u julu kod konzulata Italije za koji je odgovornost preuzela "Islamska država", a u junu se ekplozija dogodila kod predsjedničke palate.

Rojters podsjeća da su prethodno odgovornost za napade na bezbjednosne snage preuzimali ekstremisti stacionirani na poluostrvu Sinaj, pristalice "Islamske države", koja kontroliše velike djelove Iraka i Sirije, a prisutna je na teritoriji egipatskog susjeda, Libije.

Stotine vojnika i policajaca ubijeni su od kako je vojska svrgnula islamističkog predsjednika Mohameda Morsija 2013, poslije masovnih protesta protiv njegove vladavine.

Bonus video: