Ovako je izgledala eksplozija: Užas u centru Bangkoka

Na desetine ljudi je povrijeđeno, a napadi ovog tipa nisu uobičajeni za Tajland
10 komentar(a)
Ažurirano: 17.08.2015. 18:37h

Snažna eksplozija u centru Bangkoka ubila je najmanje 19 osoba, a povrijeđeno je najmanje 123. Među poginulima je više stranih turista, za sada je potvrđeno da među njima državljana Kine i Filipina.

Neki izvještaju su govorili da je poginulo 27 ljudi, ali je te izvještaje demantovao šef policije Bangkoka.

Bombaški napad se desio u samom centru u blizinu poznatog svetilišta i dva velika tržna centra koji su poznate turističke atrakcije. Mediji prenose da sui pronađene još dvije bombe, jedna unutar hrama, a druga u blizini hranama

Pogledajte trenutak eksplozije:

"Sve što mogu reći je da je bila eksplozija u središtu Bangkoka u koju je umiješana bomba postavljena na motociklu," izjavio je zamjenik šefa nacionalne policije Aek Angsananond za Reuters

. Ministar odbrane Tajlanda kazao je da je napad usmjeren na uništavanje turizma i ekonomije te zemlje jer je bio usmjeren na strance koji posjećuju tu zemlju.

Napadi ovog tipa nisu uobičajeni za Tajland. Desila su se dva slična napada manjeg intenziteta u posljednjoj deceniji i to 2012. kada su iranski teroristi napali izraelske diplomate i tada je stradalo pet ljudi, dok je 2006. ubijeno troje u novogodišnjoj noći, a niko nije preuzeo odgovornost za taj napad.

Galerija

Bonus video: