Iran predao nuklearnu dokumentaciju IAEA

IAEA koja je pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, u junu je u Teheranu potpisala "mapu puta" s Iranom kojim se omogućava istraga o nuklearnom programu u okviru sporazuma
0 komentar(a)
Iranski nuklearni progra, pregovori, Foto: Reuters
Iranski nuklearni progra, pregovori, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2015. 16:18h

Iranske vlasti zvanično su predale dokumentaciju o svom nuklearnom programu Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA), u skladu sa sporazumom koji je 14. jula postignut između Irana i šest velikih sila, saopšteno je u Beču, sjedištu IAEA.

"Iran nam je predao pisanu dokumentaciju kako je predviđeno sporazumom u cilju razjašnjavanja još nekoliko otvorenih pitanja o nuklearnom programu te zemlje", navodi se u saopštenju agencije zadužene za provjeru nuklearnih aktivnosti Irana.

IAEA koja je pod pokroviteljstvom Ujedinjenih nacija, u junu je u Teheranu potpisala "mapu puta" s Iranom kojim se omogućava istraga o nuklearnom programu u okviru sporazuma.

Iran i šest svjetskih sila (SAD, Rusija, Kina, Velika Britanija, Francuska i Njemačka) zvanično su 14. jula u Beču postigli istorijski sporazum kojim se ograničava iranski nuklearni program u zamjenu za ukidanje međunarodnih sankcija toj zemlji.

Bonus video: