Kineska vojska vježba po "realističnom scenariju"

Vojska Kine počela je da posvećuje više pažnje takvim scenarijima, poput skorašnjeg izvođenja ''realistične'' vježbe u Južnom kineskom moru, gdje je Kina u teritorijalnom sporu sa još pet drugih država
64 pregleda 0 komentar(a)
Kina vojska, Foto: Reuters
Kina vojska, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.08.2015. 10:34h

Vojska Kine izvodi prve u nizu vježbi po ''realističnom scenariju'' u kojima će učestvovati više od 140.000 vojnika, prenosi danas agencija AP.

Manevri se organizuju na zapadu zemlje, u vojnoj regiji Čengdu, a prvi su u nizu od pet vojnih vježbi u koje će biti uključene jedinice iz vojske, mornarice, vazdušnih snaga i drugih, navode državni mediji.

Kineska novinska agencija Sinhua navela je da su vježbe otpočele prošlog mjeseca, ali da su tek od ponedjeljka počele da se izvode po ''realističnim scenarijima''.

Vojska Kine počela je da posvećuje više pažnje takvim scenarijima, poput skorašnjeg izvođenja ''realistične'' vježbe u Južnom kineskom moru, gdje je Kina u teritorijalnom sporu sa još pet drugih država.

U vježbi održanoj prošlog mjeseca napadnute su makete vladinih zgrada na Tajvanu, ostrvskoj državi koju Kina smatra svojom teritorijom.

Bonus video: