"OVO SE NEĆE TOLERISATI"

SAD: Nakon nasilja na ulicama vanredno stanje u Fergusonu

"Ovo nasilje neće tolerisati zajednica koja je radila neumorno, tokom prošle godine, kako bi se obnovila i postala jača", saopštio je rukovodilac okruga Sent Luis Stiv Stendžer, prenosi Rojters
6 komentar(a)
Ferguson, Foto: Reuters
Ferguson, Foto: Reuters
14.02.2019. 04:34h

Okrug Sent Luis proglasio je danas vanredno stanje u Fergusonu u američkoj državi Misuri, zbog nasilja prošle noći do kojeg je došlo na obilježavanju godišnjice smrti crnog tinejdžera Majkla Brauna, koga je ubio bijeli policajac, iako je bio nenaoružan. 

"Ovo nasilje neće tolerisati zajednica koja je radila neumorno, tokom prošle godine, kako bi se obnovila i postala jača", saopštio je rukovodilac okruga Sent Luis Stiv Stendžer, prenosi Rojters.

Tužioci su danas optužili 18. godišnjeg crnca Tajrona Harisa za napad na policajce u Fergusonu, poslije razmjene pucnjave prethodne noći, u kojem je Haris teško ranjen.

Haris se nalazi u bolnici nakon što je jutros hospitalizovan, a policija njegovo stanje opisuje kao kritično.

U Fergusonu je obilježena godišnjica smrti crnog tinejdžera Majkla Brauna komemorativnim maršom u njegovu čast, koji se završio nasilnim protestom, pucnjavom i ranjavanjem dva demonstranta, saopštila je danas američka policija.