Dvoje povrijeđeno u komemorativnom maršu u Fergusonu

Nekoliko minuta pošto su se čuli pucnji, fotoreporter agencija Asošiejted presa vidio je muškarca kako nepomično leži potrbuške, obliven krvlju, iza jednog restorana
2 komentar(a)
Ferguson, Foto: Reuters
Ferguson, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.08.2015. 06:46h

U Fergusonu je obilježena godišnjica smrti crnog tinejdžera Majkla Brauna komemorativnim maršom u njegovu čast koji se završio nasilnim protestom, pucnjavom i ranjavanjem dva demostranta, saopštila je danas američka policija.

Nekoliko minuta pošto su se čuli pucnji, fotoreporter agencija Asošiejted presa vidio je muškarca kako nepomično leži potrbuške, obliven krvlju, iza jednog restorana.

Kasnije je i novinar američke agencije vidio užasnutu ženu koju su prijatelji tješili, pošto je vrisnula - "zašto su to uradili".

Još jedna žena se onesvijestila u blizini, a muškarac u neposrednoj blizini je rekao da su mu ubili brata.

Portparol policije u tom gradu u američkoj državi Misuri nije mogao "odmah da odgovori na pitanja o pucnjavi i mogućoj smrti demostranta", mada je policija saopštila da su dvoje "pogođeni u paljbi usred noći u konfrontacije interventne policije i demonstranata".

Pucnji su se čuli oko 23.15 sati po lokalnom vremenu pošto se nekoliko stotina ljudi okupilo u Zapadnoj Florisant ulici u Fergusonu.

Pucnjava je izbila pošto je lokalna policija pokušava da rastjera gomilu demonstranata koji su počeli da blokiraju saobraćaj i razbijaju prozore duž ulice koja je bila žarište nemira prošle godine poslije ubistvo na 18-godišnjeg nenaoružanog američkog tinejdžera, dodaje Rojters.

Bonus video: