Ugušio se u koferu na putu prema Španiji

Brat žrtve, koji ima francuski pasoš, optužen je za ubistvo iz nehata
3 komentar(a)
Dječak u koferu, Foto: AFP
Dječak u koferu, Foto: AFP
Ažurirano: 04.08.2015. 14:35h

Jedan Marokanac se ugušio u koferu nakon što je njegov brat pokušao da ga prokrijumčari u Španiju u prtljažniku automobila, saopštile su španske vlasti. Mladić od 27 godina je bio u automobilu na feriju koji plovi iz španske enklave Melila na sjeveru Afrike do grada Almeria.

Brat žrtve, koji ima francuski pasoš, optužen je za ubistvo iz nehata, navodi BBC.

U nedjelju, četiri imigranta su stradala kada su pokušala da preplivaju do jedne druge španske enklave. Muškarci iz podsaharske Afrike su pokušali da plivaju oko ograde iz Maroka do enklave Seuta.

U maju je jedan osmogodišnji dječak iz Obale Slonovače otkriven u koferu prilikom bezbjednosne provjere na kontrolnom punktu u Seuti. On je kasnije prebačen kod majke, koja legalno živi u Španiji, nakon što mu je data privremena dozvola boravka.

Organizacija Hjuman rajc voč je saopštila da je najmanje 4.300 osoba ilegalno ušlo u Seutu i Melilu 2013. godine što je znatno više u odnosu na godinu ranije kada je ta cifra iznosila 2 804.

U februaru prošle godine, stotine migranata nasrnule su na ogradu u Melili tokom jednog dana, a njih oko 100 je uspjelo da uđe u enklavu, navodi BBC.

Bonus video: