Malezijske vlasti potvrdile: Dio krila pronađen na Reunionu pripada Boingu 777

U međuvremenu je na ostrvu Reunionu pronađen i drugi dio aviona za koji se sumnja da pripada letu MH370. Vjeruje se da je riječ o vratima koja će takođe biti poslata na analizu, javlja BBC
0 komentar(a)
Malezijski avion MH370, Foto: Twitter
Malezijski avion MH370, Foto: Twitter
Ažurirano: 02.08.2015. 14:08h

Malezijske vlasti potvrdile su da dio krila, koji je pronađen na ostrvu Reunion u Indijskom okeanu pripada nestalom avionu s leta MH370, javlja Wall Street Journal.

"Znamo da je dio krila službeno identigfikovan kao dio aviona Boing 777", rekao je u saopštenju malezijski ministar saobraćaja Lio Tiong Lai.

"To su provjerile francuske vlasti zajedno s proizvođačem Boingom, američkom nacionalnom agencijom za sigurnost saobraćaja (NTSB) i malezijskim timom".

"Tražim od svih strana da omoguće da ovaj ključni proces istrage ide svojim tokokm", dodao je Lio.

U međuvremenu je na ostrvu Reunionu pronađen i drugi dio aviona za koji se sumnja da pripada letu MH370. Vjeruje se da je riječ o vratima koja će takođe biti poslata na analizu, javlja BBC.

Novi dio je pronađen na drugoj lokaciji - dok je dio krila nađen na plaži kod grada Sen Andre, mogući dio vrata je pronađen bliže glavnom gradu Reuniona, Sen Deniju.

Dio aviona za koji se vjerovalo da bi mogao biti dio krila, iz Pariza je juče prebačen u Tuluz na analizu u laboratoriju Ministarstva odbrane.

Policija Reuniona prethodno je pregledala pronađene ostatke i smatraju da su u moru bili oko godinu dana, što je povezano sa nestankom aviona MH370.

Boing 777 kompanije Malaysia Airlines nestao je na putu iz Kuala Lumpura u Peking u martu prošle godine. U njemu je bilo 239 putnika i članova posade.

Bonus video: