U Memfisu ubijen policajac, napadač u bijegu

Policajac, za kojeg je samo poznato da je imao 33 godine, prebačen je u bolnicu u kritičnom stanju, ali je ubrzo preminuo
1 komentar(a)
pištolj, Foto: Shutterstock
pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.08.2015. 08:17h

Jedan policajac ubijen je tokom rutinske saobraćajne kontrole u američkom gradu Memfisu, a potraga za njegovim ubicom i dalje traje, saopštila je danas policija savezne države Tenesi.

Šef policije Tenesija Toni Armstrong je na konferenciji za štampu izjavio da je policajac, čije ime nije objavljeno dok se ne obavijesti njegova porodica, zaustavio automobil tokom saobraćajne kontrole kad je na njega otvorena vatra i pogođen je sa više metaka, prenijela je agencija AP.

Policajac, za kojeg je samo poznato da je imao 33 godine, prebačen je u bolnicu u kritičnom stanju, ali je ubrzo preminuo.

Armstrong je rekao da policija još nije uhapsila krivca i da je on u bijegu, a koriste se sva raspoloživa sredstva da počinilac bude pronađen.

To je treći put u posljednje četiri godine da policajac bude ubijen tokom vršenja dužnosti u Memfisu. Gradonačelnik tog grada Ej Si Vorton DŽunior je izjavio da jučerašnji incident "mnogo govori o opasnostima policijskog posla".