UHAPŠEN MUŠKARAC

Otkriveno ko je poslao "opasna" pisma u Pentagon i Trampu

Za pisma poslata zvaničnicima se strahovalo da sadrže otrov ricin
0 komentar(a)
pentagon sumnjivo pismo, Foto: Reuters
pentagon sumnjivo pismo, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.10.2018. 06:40h

Muškarac iz Jute, indentifikovan kao Vilijam Klajd Alen Treći, uhapšen je zbog sumnje da je povezan sa slanjem pisama zvaničnicima Pentagona i predsjedniku SAD.

Za ta pisma se strahovalo da sadrže otrov ricin.

Neimenovani izvor Rojtersa napominje da optužbe protiv osumnjičenog, koji je uhapšen u gradu Logan u Juti, vjerovatno neće biti podignute do petka, prenosi Tanjug.

U saopštenju jedinice FBI iz Solt Lejk Sitija navodi se da ta agencija istražuje "potencijalno opasne hemikalije" u Loganu, koji se nalazi na oko 106 kilometara od Solt Lejk Sitija. U saopštenju se ljudi pozivaju da izbjegavaju tu oblast.  "U ovom trenutku ne postoji veća prijetnja za bezbjednost javnosti", navodi se u saopštenju.  Pethodno je portparolka Pentagona Dejna Vajt rekla da sumnjiva supstanca u kovertama, koje su poslate Pentagonovom objektu za sortiranje pošte, nije bila sam otrov ricin, već sjeme biljke iz koje se on dobija.  Rojters je prenio, pozivajući se na neimenovane američke zvaničnike, da su američki istražitelji skoro isključili terorizam kao motiv za slanje koverti. Pentagon je primio poštu za koju se sumnjalo da sadrži otrov ricin, kao i pismo upućeno američkom ministru odbrane.  Neimenovani zvaničnik rekao je tada za Glas Amerike da je Pentagon primio dvije koverte, od kojih je jedna bila poslata Matisu, a druga glavnokomandujućem pomorskih operacija, admiralu Džonu Ričardsonu.  Ricin može da izazove smrt od 36 do 72 sata od unošenja samo malo količine i za njega ne postoji protivotrov.

Preporučujemo za Vas