Tramp sa Kanjeom Vestom i Braunom: Sistem nepravedan prema Amerikancima afričkog porijekla

"Neke kategorije ćemo pooštriti, kad je riječ o trgovini drogom i drugim pitanjima", naveo je Tramp, dodavši da će njegova riječ biti iznad odluka javnog tužioca Džefa Sešensa
1 komentar(a)
Domald Tramp, Kanje Vest, Foto: Reuters
Domald Tramp, Kanje Vest, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.10.2018. 17:24h

Američki predsjednik Donald Tramp rekao je da je sistem krivične pravde nepravedan prema Amerikancima afričkog porijekla i da će o načinima da se taj problem riješi danas razgovarati s muzičarem Kanjeom Vestom i bivšim fudbalerom Džimom Braunom.

Republikanski predsjednik se založio za zatvorsku reformu i rekao da je otvoren za promjene u smjernicama za donošenje presuda, što je pitanje koje stvara podjele u Republikanskoj partiji između "tvrdih" pristalica "reda i zakona" i umjerenih, navodi Rojters.

"Ima ljudi koji su u zatvoru zaista dugo... To je veoma nepravedno prema Amerikancima afričkog porijekla, nepravedno je prema svima. I veoma je skupo", rekao je Tramp za "Foks njuz".

Prema njegovim riječima, "potrebna je reforma, a to nije lako".

"Neke kategorije ćemo pooštriti, kad je riječ o trgovini drogom i drugim pitanjima", naveo je Tramp, dodavši da će njegova riječ biti iznad odluka javnog tužioca Džefa Sešensa.

Tramp planira ručak sa Vestom, inače jednim od njegovih najpoznatijih pristalica, i Braunom, zagovornikom zatvorske reforme.

Bonus video: