Keri: Ne vjerujem da će Kongres odbaciti sporazum o iranskom nuklearnom programu

Iran i šest svjetskih sila (SAD, Rusija, Kina, Britanija, Francuska i Njemačka) postigli su u Beču istorijski sporazum o iranskom nuklearnom programu, na osnovu koga će toj državi biti ukinute sankcije u zamjenu za ograničavanje njenog nuklearnog programa
1 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Reuters
Džon Keri, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.07.2015. 14:43h

Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da ne očekuje da američki Kongres odbaci nuklearni sporazum koji su Iran i šest svjetskih sila postigli danas u Beču.

Upitan kakav je plan Bijele kuće ukoliko Kongres odbaci sporazum, Keri je rekao da ne vjeruje da to može da se dogodi.

"Zaista ne vjerujem da će ljudi okrenuti leđa sporazumu koji u sebi sadrži tako izuzetne korake uz poštovanje nuklearnog programa Irana, kao i pristup i provjeru", kazao je Keri, a prenio Rojters.

Obama je, u obraćanju naciji, upozorio Kongres da će staviti veto na bilo kakav zakon koji bi spriječio uspiješnu implementaciju sporazuma.

Iran i šest svjetskih sila (SAD, Rusija, Kina, Britanija, Francuska i Njemačka) postigli su u Beču istorijski sporazum o iranskom nuklearnom programu, na osnovu koga će toj državi biti ukinute sankcije u zamjenu za ograničavanje njenog nuklearnog programa.

Bonus video: