Kina: U zemljotresu stradale tri osobe

Zemljotres je pogodio juče rano ujutru okrug Pišan, u regionu Hotan i u prvim izvještajima je bilo navedeno da je poginulo šest osoba, da bi danas Kineska Administracija za zemljotrese saopštila podatke o tri poginule i 71 povrijđenoj osobi, prenosi AP
0 komentar(a)
Kina, zemljotres, Foto: Reuters
Kina, zemljotres, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.07.2015. 08:28h

U zemljotresu jačine 6,5 stepeni po Rihterovoj skali koji je pogodio region Sinđijanaga na dalekom zapadu Kine, poginule su tri, a povrijeđena je 71 osoba, dok je srušeno na hiljade kuća, saoštili su danas zvaničnici.

Zemljotres je pogodio juče rano ujutru okrug Pišan, u regionu Hotan i u prvim izvještajima je bilo navedeno da je poginulo šest osoba, da bi danas Kineska Administracija za zemljotrese saopštila podatke o tri poginule i 71 povrijđenoj osobi, prenosi AP.

„Zgrade su podrhtavale, a ljudi su izjurili na ulice“, rekao je &'208;in Singčang, jedan od žitelja Hotana gdje većinu stanovništva čine Ujguri.

Vlasti su saopštile da ekonomski gubici iznose najmanje 30 miliona USD.

Pišan se nalazi na južnom obodu pustinje Taklamakan nedaleko od granice sa Indijom i veoma je bogata mineralnim resursima, uključujući ugalj, sirovu naftu, prirodni gas i žad.

Bonus video: