Snimao koncert, snimio eksploziju: VIše od 500 povrijeđenih u akva parku

"Eksploziju i požar uzrokovao je bačeni prah. Do toga je moglo doći zbog užarenih rasvjetnih instalacija na sceni", objasnio je portparol vatrogasaca Nju Taipeija
0 komentar(a)
akva park Tajvan, Foto: Screenshot (YouTube)
akva park Tajvan, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 28.06.2015. 08:01h

U eksploziji u vodenom parku u subotu na Tajvanu povrijeđeno je više od 500 osoba, od kojih 200 teško, nakon što se zapalila boja u prahu prosuta po gomili, pokazuju najnoviji podaci koje su vlasti objavile u nedjelju.

Do nesreće je došlo dok se hiljadu osoba, većinom srednjoškolci i studenti, okupilo u parku Formosa Fun Coast u Nju Taipei Sitiju u predgrađu glavnog grada Taipeija.

U dramatičnim TV snimcima mogla se vidjeti gomila koja pleše u oblaku praha različitih boja koji se odjednom pali i pretvara žrtve u ljudske baklje.

Obučeni u kupaće kostime, posjetioci parka pokušali su da pobjegnu vatrenoj stihiji koja je gutala prah na njihovim tijelima, ali i koji su žrtve udahnule što je izazvalo teške povrede pluća.

"Eksploziju i požar uzrokovao je bačeni prah. Do toga je moglo doći zbog užarenih rasvjetnih instalacija na sceni", objasnio je portparol vatrogasaca Nju Taipeija.

Prema riječima pomoćnika direktora za sanitarne poslove grada Lija Lih-džonga, broj povrijeđenih više se nego udvostručio i u nedjelju iznosi 509, od kojih 188 teško.

Neke su žrtve zadobile opekotine na više od 40 odsto površine tijela.

"Uz opekotine na koži, žrtve su zadobile i opekotine na disajnim putevima zbog velike količine udahnutog praha", objasnio je Li Lih-džong.

"Sljedeća 24 sata biće kritična za teško povrijeđene", naglasio je, prenosi Hina.

Bonus video: