Keri: Uzimam samo ljekove protiv bolova

Američki sekretar, koji je butnu kost slomio 31. maja, otpušten je iz bolnice u petak
83 pregleda 0 komentar(a)
Džon Keri, Foto: Reuters
Džon Keri, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.06.2015. 09:40h

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je da koristi samo lijek protiv bolova "tajlenol" (acetaminofen) za nogu, koju je slomio dok je vozio bicikl u Francuskoj.

Keri (71) je u intervjuu za američki list "Boston Glob" istakao da su ostali ljekovi, koje su mu ljekari prepisali, pokazali neželjena dejstva, te je nakon dva-tri dana prestao da ih koristi.

Američki sekretar, koji je butnu kost slomio 31. maja, otpušten je iz bolnice u petak.

Keri se povrijjedio tokom diplomatske posjete Ženevi, gdje se sastao sa iračkim ministrom spoljnih poslova Mohamadom Džavadom Zarifom, sa kojim je razgovarao o nukleranom programu Teherana.

On je istakao da je pao sa bicikle jer su ga poremetili motociklisti ispred njega, koji su počeli da ubrzavaju. "Kretao sam se svojim putem brzinom od oko 3 kilometara po času... Ispred mene se ođednom pojavio ivičnjak dok sam gledao u motocikliste", dodao je on.

Keri je potom odveden u Boston na operaciju, koju je izvršio doktor koji mu je svojevremeno operisao oba kuka, a u bolničkoj sobi su mu postavljene obezbijeđene telefonske linije kako bi nastavio rad, prenosi AFP.

Američki sekretar je poručio da se raduje povrtaku na bicikl i istakao da od sada više neće gledati u motocikliste već ispred sebe.

Bonus video: