Klinton: Održaću Ameriku na poziciji svjetskog lidera

U govoru u svojoj drugoj kampanji za predsjednika, Klintonova se sebe opisala kao žestokog zaštitnika svih onih koji su ostali u pozadini poslije recesije
11 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.06.2015. 19:29h

Hilari Klinton održala je danas u Njujorku prvi veliki govor u okviru kampanje za predsjedničke izbore 2016. u kojem je pozvala na početak nove ere u napretku Amerike i poručila hiljadama pristalica da radnici mogu da vjeruju da će se ona boriti za njih.

U govoru u svojoj drugoj kampanji za predsjednika, Klintonova se sebe opisala kao žestokog zaštitnika svih onih koji su ostali u pozadini poslije recesije.

"To je osnovno što Amerika treba da radi. Ako učinite sve sa svoje strane, trebalo bi da možete da idete napred, a kada svi učine sve što treba i Amerika napreduje", rekla je Klintonova.

Ona je, takođe, citirala Baraka Obamu i bivše predsjednike Frenklina Ruzvelta i Bila Klintona, svog supruga, rekavši da je prihvatila ideju da "stvarni i trajni napredak moraju da grade svi i da dijele svi".

Na početku obraćanja, Klintonova je pomenula mogućnost da bude prva žena predsjednikk Sjedinjenih Američkih Država.

Klintonova je, navodeći da je četiri decenije provela u javnoj službi, ocijenila i da je najkvalifikovaniji kandidat za upravljanje zemljom.

Ona je u govoru, između ostalog, obećala da će smanjiti poreze za male preduzetnike, poboljšati brigu o djeci, uvesti jednake plate za žene i muškarce i okončati diskriminaciju LGBT populacije.

Klintonova je poručila i da će održati Ameriku na poziciji svjetskog lidera i da će se suprotstaviti opasnostima od sajber napada iz Rusije, Sjeverne Koreje i Irana, kao i ekstremističkoj Islamskoj državi u Siriji i Iraku.

Bonus video: