Klintonova će se zalagati za novu eru pravednije raspodjele blagostanja

Glavna poruka njene kampanje biće "uporan borac" koji je uvijek bio na strani porodica kojima je potrebna pomoć
54 pregleda 0 komentar(a)
Hilari Klinton, Bil Klinton, Foto: Reuters
Hilari Klinton, Bil Klinton, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.06.2015. 07:49h

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton održaće danas u Njujorku svoj prvi predizborni miting za predsjedničke izbore 2016, na kojem se očekuje da će se zalažiti za novu eru pravednije raspodjele blagostanja i da će se predstaviti kao borac za radnike koji su bili zanemareni u periodu poslije ekonomske recesije.

Na skupu na njujorškom ostrvu Ruzvelt pridružiće joj se suprug i bivši predsjednik SAD Bil Klinton i ćerka Čelsi, što će biti pri put da se cijela porodica pojavi zajedno u javnosti od početka predsjedničke kampanje Klintonove.

Klintonova je u aprilu najavila namjeru da se kanduje za predsjednika. Glavna poruka njene kampanje biće "uporan borac" koji je uvijek bio na strani porodica kojima je potrebna pomoć.

U petak je objavljen video snimak u kojem su opisane četiri decenije njenog rada u javnoj službi, koju je počela ka mladi advokat u Fondu za odbranu djece.

"Morate da ustanete i da nastavite da se borite", kaže Klintonova u videu, povodom svog neuspješnog pokušaja reforme zdravstvenog sistema 1993, za vrijeme mandata svog supruga. "Svakodnevnim Amerikancima je potreban šampion", kaže ona.

Klintonova je 2008. bila kandidat za predstavnika Demokratske stranke na predsjedničkima izborima, ali je izgubila od tadašnjeg senatora Baraka Obame.

Veliku pažnju do sada je posvetila imigraciji i drugim pitanjima važnim za ključne djelove Demokratske stranke, ali je izbjegavala da govori o temama koje su podijelile partiju, kao što su trgovinski porazum SAD sa zemljama Pacifika i naftovod "Kistoun".

Bonus video: