Sud odbacio jednu od šest tačaka optužnice protiv Vajnstajna

Brafman je skrenuo pažnju i da bi navodna žrtva, Lucija Evans, trebalo da bude gonjena zbog davanja lažnje izjave. Ta žrtva je rekla, kako prenose američki mediji, da jeste imala susret sa producentom, ali svojevoljno, u nadi da će dobiti ulogu
0 komentar(a)
HArvi Vajnsatin, Foto: Reuters
HArvi Vajnsatin, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.10.2018. 08:08h

Sud u Njujorku je odbacio jednu od šest tačaka optužnice protiv producenta Harvija Vajnstajna, optuženog za silovanje i seksualno zlostavljanje.

To je prva pobjeda odbrane optuženog, koja je juče uspjela da dovede u pitanje svjedočenje dvije od tri navodne žrtve.

Advokat Vajnstajna, Bendžamin Brafman, pred sud je iznio dokaz kojim se opovrgava svjedočenje jedne od navodnih žrtava seksualnog zlostavljanja.

Brafman je skrenuo pažnju i da bi navodna žrtva, Lucija Evans, trebalo da bude gonjena zbog davanja lažnje izjave.

Ta žrtva je rekla, kako prenose američki mediji, da jeste imala susret sa producentom, ali svojevoljno, u nadi da će dobiti ulogu.

Sljedeće ročište na suđenju Vajnstajnu zakazano je za 20. decembar.

Vajnstajn, koji se brani sa slobode, optužen je po šest tačaka optužnice za silovanje, seksualno uznemiravanje i zlostavljanje.

Oko stotinu žena optužilo je Vajnstajna, a neki od navoda optužbe potiču decenijama unazad.

Vajnstajn se na početku suđenja izjasnio da nije kriv.

Te optužbe su pokrenule talas tvrdnji o seksualnom uznemiravanju i napadima holivudskih moćnika, političara i drugih uticajnih ljudi, kao i pokret "I ja" (MeeToo) u kome su stotine žena javno optužile moćne ljude u poslovnom svijetu, vladi i svijetu zabave za uznemiravanje.

Bonus video: